Introductie Kastanjehof

Janneke's stoeterij is gebaseerd op de pony's en idealen die Arjan de Rade haar naliet. Per jaar worden 2 - 4 veulentjes gefokt.
Met de fokkerij wordt een Welsh Mountain pony nagestreefd met mooie lichaamsverhoudingen, veel uitstraling in het front en uitzonderlijk goede gangen. De bovenlijn mag wel een Arabisch trekje hebben: hoofd en staartje mooi hoog. Het doel  is om in de eerste plaats goede pony's te fokken en met succes voor te brengen op de shows. Daarnaast wordt genoten van fokprodukten die door hun eigenaars worden ingezet voor de rij- of mensport. Gezien hun eigenschappen lenen ze zich daar bij uitstek voor.

Behalve succes in de fokkerij en sport, is het plezier en de ontspanning die de dagelijkse verzorging van de pony's met zich meebrengt, de belangrijkste drijfveer om deze hobby te hebben en te delen met andere fokkers. Het praten met andere liefhebbers, nieuwe of doorgewinterde kenners, in binnen- en buitenland, is zo'n mooi aspect van de hobby.

De geschiedenis van de stoeterij in een notendop: Stoeterij Zonneweide werd in 1979 opgestart door Arjan de Rade in het Brabantse Rijswijk. Door haar eigen Welsh Mountain pony, Gerdinahof's Elsje, leerde Janneke Arjan kennen. In 1991 trouwden Arjan en Janneke en gingen met pony's naar hun nieuwe stek in Kerkwijk. Toen Arjan in 1993 overleed, werd de stoeterij met hulp van familie en vrienden voortgezet door Janneke in Kerkwijk en er werden ook nog enkele Welsh Mountain pony's gehouden door Familie de Rade in Rijswijk. Janneke trouwde opnieuw in 1998 met Egbert-Jan Schilthuis en was blij om bij hem de stoeterij verder te mogen voortzetten in het Groningse Siddeburen. In 2001 startte Arjans' broer Peter de Rade opnieuw met de fokkerij en koos Janneke de toevoeging (N) achter de prefix, om zo met Zonneweide(N) aan te geven dat verschillende personen met de Zonneweide stoeterij verder gingen. Later, na 2005 is besloten dat de Zonneweide(N) prefix niet meer gebruikt zou worden en werd de naam Kastanjehof door Janneke gekozen vanwege de kastanjebruine kleur van de stammoeder Fuchsia Ilona.

Op de stoeterij gaf deze merrie en haar nafok namelijk het meeste succes en plezier, daarom is haar familie nog steeds ruim vertegenwoordigd. De bloedlijnen van Janneke's pony's gaan in hoofdzaak terug op de beroemde Coed Coch, Twyford, Rhyd-y-Felin en Bengad stoeterijen, maar ook op enkele oude Revel stammen en Springbourne pony's.