Metselbedrijf Schilthuis VOF

 

Ons metselbedrijf kent een lange historie, waarbij de vakkennis voor het metselen reeds drie keer van generatie op generatie is doorgegeven. Dat resulteerde in een ambitieus bedrijf, waarbij netheid en efficiënt werken zeer belangrijk gevonden wordt. Even gemakkelijk als het plaatsen van een moderne woning of bedrijfspand, wordt met veel plezier en vakkennis een oude woning prachtig gerestaureerd!

Op dit moment (begin 2014) zijn wij erg druk met het mede beoordelen van aardbevingsschade aan woningen en andere gebouwen. Zo kunnen huizeneigenaren en adviesbureaus rekenen op onze deskundigheid en worden gevels weer optimaal hersteld.

Ons bedrijf is sinds januari 2013 een eenmansbedrijf van eigenaar Egbert Jan Schilthuis, waarbij de vroegere vennoot en vader J. Schilthuis sr. nog als trouwe raadgever op de achtergrond beschikbaar is. Sinds enkele jaren wordt niet meer met eigen personeel, maar wel regelmatig met andere zelfstandigen samengewerkt. Er wordt werk van particulieren aangenomen en voor andere aannemers gewerkt. 

Oud plaatje
Een oude foto uit 1928 (zie hieronder) en verhalen van vroeger herinneren aan de tijd waarin de broers Hendrik, Harm, en Egbert Schilthuis al metselaar waren. Twee van hun nazaten, de neefs Henk en Jan Schilthuis, hebben het metselbedrijf Schilthuis in maart 1965 officieel opgericht. Er is een tijd geweest dat op het bedrijf 15 werknemers waren, en dat het werkgebied van het bedrijf veel groter was als nu.

Momenteel strekt het werkgebied zich uit rondom Gemeente Slochteren en verder in de drie noordelijke provincies.  

Onze website is niet up-to-date met foto's van alle bouwprojecten maar u kunt enkelen op de website bekijken.

Heeft u bouwplannen of restauratiewerk, dan brengen wij graag vrijblijvend offerte uit.

 

Een foto uit 1928, met in het midden op de voorgrond de drie broers, Harm, Hendrik en Egbert Schilthuis. Zij metselen aan een sluis in Dijkshorn in opdracht van het Waterschap Hunsingo.

Foto is overgenomen uit "Fotoboek ten Boer"
Uitgave: Profiel, Bedum.
Tel. 050-3013636