Nieuws 2010

5 december: Lekker, weer winterweer!

Het begint een beetje vroeg dit jaar, maar van ons mag het wel een tijdje winteren!
Voor de pony's is het heerlijk, ze kunnen weer volop op de bevroren weide's lopen.


De grote groep gaat 's ochtends achteruit,
om rond zonsondergang weer thuis te komen eten!


De jonge hengsten zijn buiten in hun element!

 

30 oktober: een week van verhuizingen achter de rug

Het bruine hengstveulen Kastanjehof Pip (Cui Pendragon x ZW Princess Caitlin, genoemd naar Pip van Woezel en Pip) is naar zijn nieuwe eigenaars gegaan. Hij wordt de toekomstige rijpony van Lianne Doddema, nu 1 jaar oud! Syerdeberth Notus (v. Thistledown Ballyhoo), het mooie cremello Welsh B hengstveulen van huisarts Wind in Siddeburen, is naar Ermelo gebracht, samen met de zwarte hengst Vikariëns Jolyon, die terug is naar zijn eigenaars, de familie Aart Zoet. Notus is naar Frankrijk verkocht, waar hij stalgenoot wordt van het cremello WPBR hengstveulen Everton, die op de NWPCS veiling werd verkocht.


Sectie B Notus

Windhoeks Wynston (Nerwyn Lygon x WH Rianda) heeft een woelige zomer gehad aan de Waddenzee in Friesland. Hij moet weer wat groeien om hem goed te kunnen beoordelen en die kans krijgt hij tot in het voorjaar. De twaalfjarige Zonneweide's Heidie (ZW Nico x Vechtzicht's Heather) is verschrikkelijk vet van hetzelfde zomeradres gekomen en is opgevoeld en drachtig van een bruin of zwart veulentje van Cui Pendragon.


Cui Pendragon

De bruine hengst Cui Pendragon is opgehaald door Owen Jones en terug gegaan naar de Cui stoeterij in Talybont-on-Usk. Wat zal deze lieve hengst met zijn boeiende 'oerinstinkten' blij zijn dat hij de heuvels van Wales weer onder zijn stevige beentjes voelt! We missen zijn parmantige verschijning in onze weilanden en hopen op nog een jaargang mooie veulens van hem. Twee van zijn kleine zoontjes zijn bij ons begonnen aan de opfok tot hengst of mooie sportpony.
Ook een veelbelovend hengstveulen is Middendorp's Hummer. Zijn eigenaar Rick Gommer heeft zijn opfok in het eerst komende jaar aan ons toevertrouwd. Wat een apart veulen, deze zoon van Guldenhoef's Vivaldi en Vechtzicht's Heather.
Zijn tweejarige 'neef' Kastanjehof Nobleman (KH Hurricane x ZW Norelja) kwam ook in super conditie van de hengstenweide en gaat waarschijnlijk een toekomst als rijpony tegemoet. Hij mag hier nog een half jaar ronddartelen, waarna we hem in het voorjaar zullen gaan trainen en ter verkoop gaan presenteren.
Tot slot vertrokken de beide jaarlinghengsten (v. Shamrock Lord Caernarfon) van de familie Wormgoor weer naar huis. Zij hebben met onze beide eigen jaarlinghengsten deze zomer een mooi groepje gevormd.
We hebben ons winterteam weer compleet. Het aantal pony's is iets groter dan de bedoeling was, omdat we nog geen serieuze kopers konden vinden voor enkele van de jonge pony's. Een teken van deze tijd, het vraagt geduld.....

 

1 oktober: De eerste veulens zijn gespeend.
Beukenhof's Wesley en Windhoek's Guido, beiden zoontjes van Cui Pendragon

 

Picknick op een zondag op de bult


 

4 september: WPCV Zomershow Zuid, Houten
Met twee pony's en meerdere bijbaantjes (groom, reporter en ringmeester) ging Janneke naar Houten. De pony's Kastanjehof Flame (v. Nerwyn Lygon x Summer Flight) en Kastanjehof Cindy (Friars Osbek x Caryl) werden voorgesteld door Henk Roel Krol. Dit om het publiek te garanderen dat jury Wyn Jones van de Nerwyn stud, die overigens niet op 'gezichten' keurt, geen enkel vermoeden had van de afstamming van beide jonge merries. We hebben in het verleden meerdere pony's gekocht of gehuurd van de Nerwyn stud, daarmee zijn Flame en Cindy gefokt. Het is leuk om te showen onder een jury die vrijwel dezelfde smaak heeft en te laten zien wat er uit 'zijn bloed' is voortgekomen! Beide merries werden eerste geplaatst in hun rubriek en Kastanjehof Cindy werd reserve jeugdkampioene en later ook reserve jeugdkampioene van alle secties onder twee juryleden.

 


Sectie A kampioenschap (met Cindy geheel links) en de beide juryleden

 

De dochters van Caryl
Vijf dochters van Bwlch-y-Gwynt Caryl zijn dit jaar met veel succes geshowd:
Jaarling Amity's Ozora (v. Amity's Ocean King) van Yorick en Cindy Wormgoor behaalde een eerste premie in Hellendoorn en meerdere goede plaatsingen in Kootwijk, Wezep en Houten.
Tweejarige Kastanjehof Cindy (v. Friars Osbek) werd vierde in Oldebroek en eerste in Houten.
Driejarige Kastanjehof Caramel (v. Blackhill Fancyman) werd eerste en beste driejarige in Sevenum en stermerrie in Kootwijk.
Vierjarige Kastanjehof Confetti (v. Heniarth Quip) werd eerste in Hellendoorn en Kootwijk en mag zich stermerrie noemen. Ze nam twee keer deel aan het kampioenschap volwassen merries.
Vijfjarige dochter Heniarth Cupcake (v. Heniarh Quip), die in Wales is geboren, neemt zeer succesvol deel aan rijrubrieken in 'the UK', behaalde kampioenschappen en kwalificeerde zich voor de Horse of the Year Show!
Omdat Caryl zoveel mooie dochters heeft, hebben we haar twee maal uitgeleend aan collega Welsh-fokkers. Daarom heeft ze twee dochters met een andere stalnaam. Dit jaar is Caryl preferent geworden door het puntje van Caramel. Daarna volgden nog twee punten van Ozora en Confetti. Door nog twee nooit bij het NWPCS geshowde dochters thuis, Cindy en Charina, het veulen van dit jaar van Cui Pendragon, stevend Caryl hopelijk af naar het 'elite'predikaat!

 


Amity's Ozora & Kastanjehof Cindy


Kastanjehof Caramel & Kastanjehof Confetti


Heniarth Cupcake & Tristan

 

28 augustus: Vriendenkring
Dit jaar was het hard werken voor de keuring van de Vriendenkring, niet door de eigen inschrijvingen, maar door het organisatiewerk wat je krijgt als je bestuurslid wordt! Maar het was de moeite meer dan waard, de dag verliep vlot en na afloop hebben we alleen maar blije en tevreden mensen gesproken! Bedankt iedereen die met deelname, sponsoring of op welke wijze dan ook meehielp om er zo'n mooie dag van te maken!
Jan mocht samen met zijn vriendjes Hans en Wim meedoen bij de jonge voorbrengers en dat was weer leuk en leerzaam, en het leverde weer mooie prijzen op!

 

21 augustus: Centrale Keuring Kootwijk
Met negen pony's geselecteerd voor de nationale keuring en drie trailers met hooguit zes plekjes, heb je toch een aardig logistiek probleem! We kozen er voor om de jonge voorbrengers-pony's Norelja en Nico mee te nemen, de kanditaat stermerries Flame, Wiske en Confetti en Windhoek's Ulrica, omdat ze mooi in conditie was. Windhoek's Tjitske en Zonneweide(N) Princess Caitlin hadden geen dikke ruggen meer, ze waren bij wijze van spreken 'opgevreten door hun veulens' en hadden niet meer de zogenoemde 'keuringsconditie' c.q. vetpakket bovenop. Ook Rianda, die het voorlopig keurpredikaat al heeft, bleef thuis.
Net een half uurtje onderweg, kreeg de auto van chauffeur Henk Knol problemen en zijn we bij Wildervank met autopech gestrand! Twee trailers trokken verder en na aankomst van de auto van de familie Bosman uit Siddeburen kon ook de derde trialer weer verder, achter de beide andere trailers aan!
Onze dag verliep verder boven verwachting goed:
- Kastanjehof Confetti werd eerste (van acht) en werd ster
- Windhoek's Ulrica werd tweede (van vijf vorlopig keurmerries), achter de latere reservekampioene Shamrock Silk Hortensia. Confetti en Ulrica mochten deelnemen aanhet kampioenschap.
- Kastanjehof Flame werd tweede (van twintig) en werd ster en stond achter de latere sectiekampioene Shamrock Clever Cherrise
- Windhoek's Wiske werd vierde (van twintig) en werd ster
Vooral het super resultaat van de driejarige merries stemde ons heel tevreden, zeker ook omdat ook nog een dochter van Windhoek's Silcardo op de vijfde plaats stond. Drie pony's met 'ons' bloed bij de beste vijf van Nederland!!
Jan deed zijn best maar kon Norelja niet zo ver krijgen dat ze haar stalgenoot Nico vergat. Ze was een beetje te druk omdat ze dicht bij hem wilde blijven en dan lukt het voorbengen niet zoals het moet. Nico werd net als vorig jaar eerste met Demi Beau van 't Veer.

 

Nieuwe foto's van Jabadabadoo


Vikariëns Jabadabadoo met zijn eigenaars Jorden, Aart en Elly Zoet

 

14 augustus: Dragon Show
Jan en Norelja zetten hun beste beentje voor in de rubriek jonge voorbrengers en werden vierde. Kastanjehof Cindy (Friars Osbek x Bwlch-y-Gwynt Caryl) werd vierde in een sterke rubriek tweejarigen. We brachten geruime tijd op het oogstfeest door van Oldebroek en dat maakte de Dragon show weer tot een heel mooie dag!


Jan in jonge voorbrengersrubriek,
op de Dragonshow met Norelja

 

7 augustus: weerzien met Windhoek's Silcardo
Na een bezoek aan de IWFB Show in Rijsbergen, bezochten we Stal Perlhof van de heer en mevrouw Symoens in Zoutleeuw, België. We bewonderden de mooie nakomelingen van Windhoek's Silcardo en Vennebos Pretty Gamble en de mooie groep merries in de avondschemering. Het mooist voor ons was het weerzien van Zonneweide(N) Nadja (v.Vennebos Summer Fun x Norelja) en Windhoek's Silcardo (v. Rhyd-y-Felin Silk Rocket x Binaca). Hoewel Silcardo laatste twee jaren niet voor de fokkerij is ingezet, heeft hij een fantastisch leven samen met andere hengsten, in weide met schuilstal. Komende jaren gaat hij weer gebruikt worden in fokkerij Perlhof, verzekerde ons Patrick Symoens.


Windhoek's Silcardo, fokhengst van Perlhof


Perlhof Lisa v. Silcardo

 

24 juli: regionale keuring Hellendoorn
Kastanjehof Flame en Confetti deden hun best in Hellendoorn. Flame (Nerwyn Lygon x Summer Flight) werd tweede in de rubriek driejarige merries, Confetti (Heniarth Quip x Caryl) zelfs eerste in haar rubriek. Ook de jaarling dochter van Caryl, Amity's Ozora deed het goed en verdiende een eerste premie en CK aanwijzing. Deze pony werd door Yorick en Cindy gefokt uit Caryl met hun eigen hengst Amity's Ocean King.


Kastanjehof Confetti en Kastanjehof Flame

 

20 juli: Kastanjehof Legacy op RWS
Op dinsdag op de Royal Welsh Show verscheen Kastanjehof Legacy (Zonneweide's Nico x Nerwyn Lorena) in de baan. Het was een heel leuk weerzien, hij stond er prachtig op, mooi in conditie en perfect voorgebracht door zijn eigenaars van de CHeshmere stud in Lancashire. Ondanks dat hij erg zijn best deed om op te vallen kwam hij niet verder dan een elfde plaats - hij behoorde niet tot het type pony waar de jury naar zocht. Gelukkig!

Caryls' in Wales geboren dochter Heniarth Cupcake behoorde wel tot de prijswinnaars: zij werd op woensdag eerste in haar rubriek, Mountain and Moorland Ponies, Welsh Mountain Pony's onder het zadel. De volgende dag stond ze weer in de voorste gelederen in een andere zadelrubriek.


Kastanjehof Legacy op de Royal Welsh Show met eigenaar Terry

 

17 juli: regionale keuring Eext
Windhoek's Rianda, Ulrica en Tjitske gingen met hun veulens naar onze tweede regionale keuring in Eext. Alle merries liepen 's middags in de kampioensring en mogen naar de CK! De veulens ontvingen eerste premies, Windhoek's Gerson (Cui Pendragon x Ulrica) was 1e geplaatst, Windhoek's Griesalda (Guldenhoef's Vivaldi x Tjitske) tweede en Windhoek's Giovanni (Vivaldi x Rianda) werd derde.


Windhoek's Gerson en Ulrica,
voorgebracht door Dorine

 

10 juli: Kastanjehof Caramel beste driejarige
De dochter van onze Caryl en Blackhill Fancyman, de valk Kastanjehof Caramel werd 1A geplaatst op de RK Sevenum. Ze is door ons gefokt, maar als jaarling verkocht naar A. Velthoen in Fijnaart. Daarmee heeft Bwlch-y-Gwynt Caryl de punten voor haar preferent predikaat binnen!


Kastanjehof Caramel

 

26 juni: Trots op buitenlanders!!!
Blije buitenlanders stuurden ons mooie berichtjes! Wij vinden het heel fijn dat nieuwe eigenaars veel plezier en soms ook veel succes beleven met bij ons geboren pony's. Zij brengen onze fokproducten in 'the picture' en besteden veel tijd en moeite om hun pony's zo mooi te presenteren en daar zijn we hen dan ook erg dankbaar voor!

De Spaanse eigenaars van Zonneweide's Jancinto (v. Springbourne Caraway uit Zonneweide's Janneke) waren supertrots op Jacinto, die met Robin Alonso nationaal dressuurkampioen van de pony's in Spanje is geworden. 't Is even wachten op een nieuwe foto van Jacin!

Marie Hindié melde dat Kastanjehof Fashion (v. Kastanjehof Hurricane uit Vennebos Summer Flight) nu al weer een dagkampioenschap heeft behaald! Deze keer op een show met 150 deelnemers in Bacqueville, Frankrijk. Van harte gefeliciteerd!


Kastanjehof Fashion opnieuw dagkampioene

Kastanjehof Legacy, de vijfjarige bruine hengst van Lorraine Thomas en Terry Clynes van de Cheshmere stud in Lancashire, Engeland, wordt voorbereid op de Royal Welsh Show. Hij is vorig jaar onder het zadel gereden en wordt dit jaar vooral aan de hand uitgebracht. Hij is de laatste zoon van Zonneweide's Nico en gefokt uit Nerwyn Lorena. Op de Glanusk Show bezette hij een mooie vierde plaats:


Kastanjehof Legacy op Glanusk
(Foto Henk Wamelink)

 

19 juni: regionale keuring Tolbert
In Tolbert hadden we een mooie dag, die ons vier uitnodigingen voor de nationale show opleverde. Het meest trots waren we op Jan, die voor de allereerste keer deelnam aan de rubriek jonge voorbrengers! Jan bracht Norelja netjes voor en kreeg een derde plaats, medaille en geheel onverwacht ook een uitnodiging voor deelname aande CK!
Met alle pony's teruglopend naar de trailer, beseften we ineens dat we deze dag kinderen en kleinkinderen van onze vroegere fokhengst Zonneweide's Hamid bij ons hadden. Ze hielden zijn naam mooi in ere!
Door de eerste premie van Windhoek's Wendy van de familie Westerhof in de rubriek driejarigen, kunnen we nu het preferentsschap voor Windhoek's Danielle aanvragen. Veel van onze merries hebben bijna de puntjes voor het preferentschap en voor Danielle is het dan nu zo ver! Zij is ook moeder van Windhoek's Tjitske (ster), Windhoek's Sylvia (ster), Windhoek's Pastel (1e premie).


Zonneweide's Norelja en Jan (3e), Zonneweide's Nico met Demi (1e).


Windhoek's Wiske (2e van 7 driejarigen) en Zonneweide(N) Princess Caitlyn (1e)

 

12 juni: Kastanjehof Fashion dagkampioene op Franse show
Deze winter werd Kastanjehof Fashion samen met haar tweejarige zusje Kastanjehof Joy (beiden v.Kastanjehof Hurricane) en de merrie Windhoek's Romy (v.Rhyd-y-Felin Silk Rocket) naar Frankrijk verkocht. De nog maar tweejarige Fashion boekte deze zaterdag groot succes op een keuring: ze werd algemeen dagkampioene! Fashion is eigendom van Marie Hindié, van Elevage Kool. Daar is ook een andere verwante van Stal Windhoek, een dochter van Windhoek's SIlcardo, Bellissimo's Misty.


Kastanjehof Fashion v.Kastanjehof Hurricane


Bellisimo's Misty v.Windhoek's Silcardo

 

8 juni: bezoek van Poolse pony liefhebbers
Op maandag 7 juni werden we opnieuw vereerd door een bezoek van onze Poolse Welshpony vrienden. Zij kochten de tweejarige merrie Windhoek's Oililly, die in augustus naar Polen zal vertrekken. Daarnaast konden wij bemiddelen bij de aanschaf van de Shetland hengst Niels van de Poelwijklaan en enkele jonge Shetlandpony's.


Pools bezoek op Stal Windhoek

 

1 juni: laatste veulen van deze zomer geboren
Zonneweide's Janneke ligt naast haar pasgeboren zoon wat te rusten van de geboorte en neemt de geur van haar nieuwe kind op. Kastanjehof Jip ligt op te drogen in een heerlijk warm ochtendzonnetje. Hij is ons laatste veulentje van deze zomer en nu hebben we samen zeven hengstveulens en drie merrieveulens.


Kastanjehof Jip geboren

 

Zonneweide(N) Nienke = Junior heeft predikaat sport verdiend
Zonneweide(N) Nienke, die onder de naam Junior wordt uitgebracht in de sport, heeft het sportpredikaat verdiend. Ze is dochter van Verdrefawr Daniel en Zonneweide's Norelja. Ze is eigendom van Fam. van 't Veer uit Vlagtwedde en wordt gereden door Demi Beau. De foto is gemaakt op de nationale indoorkampioenschappen in Wanroy maar inmiddels is de combinatie M dressuur met winstpunten. Junior gaat waarschijnlijk met een nieuwe amazone opnieuw beginnen en is verkocht naar het Westen van het land.


Demi van 't Veer en ZW Nienke

 

Geitenbaby's
Na een paar jaartjes pauze hebben de geiten weer eens jonkies! Inmiddels huppelen er vier prachtige bonte geitenbaby's rond en er worden er nog meer verwacht.

 

 

april/mei: Zonneweide's Heidie even terug bij ons
Omdat haar ruitertje te groot werd, is de uitgeleende Zonneweide's Heidie weer terug gekomen bij ons. Dankzij Johan en Nicole Rep van Stal Jonitoptoys en haar eerste amazone Ruzitsa, heeft ze een aantal fijne jaren in Den Helder gehad.
Inmiddels is Heidie naar haar nieuwe zomeradres in Friesland:

 

 

april: Cui Pendragon is beperkt beschikbaar voor gastmerries
Op verzoek is Cui Pendragon in het voorjaar, tot begin juni, beperkt beschikbaar voor de dekking van enkele gastmerries. Omdat dekkingen uit de hand moeilijk in te plannen zijn tussen onze werkzaamheden en in de gewoontes van Pendragon, loopt hij met de merries samen in het land.
Ook hebben wij inmiddels enkele hengstveulens en een merrieveulen van Pendragon te koop.


Cui Pendragon met zoon uit eerste Nederlandse jaargang: Beukenhof's Wesley

 


20 - 21 maart: De eerste veulens zijn geboren

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het eerste veulentje van Pendragon geboren. Ulrica stond ruim vier weken over! Het is een mooi hengstveulentje, bruin geboren. Een mooi hoofdje ook. De volgende nacht bracht Danielle een merrieveulentje van Guldenhoef's Vivaldi. Een vosje met ook een mooi hoofdje en veel bot.

Zaterdagavond kwam Owen Jones onze nieuwe aanwinst uit Wales brengen. Verdrefawr Ifan Tom, een echte Mountain pony, moet even wennen aan zijn nieuwe stal en wij aan hem! Hopelijk sluit hij snel vriendschap met de jonge hengsten hier en groeit hij lekker door als het voorjaarsgras er eenmaal is.

 

20 februari: Eindelijk - de nieuwe fokhengst voor 2010!

We willen Elly en Aart Zoet uit Putten hartelijk danken voor Vikariëns Jabadabado, de hengst die in 2010 zal dekken op Stal Windhoek, Schildwolde. Deze typische zwarte hengst biedt ons een prachtige kans om meer kleur terug te brengen tussen alle schimmels op Stal Windhoek. Want, zoals Egbert-Jan zegt: "Zwart'n zijn apart'n, witt'n daar blief je met zitt'n." (Met dank aan de bedenker van dit spreekwoord, Rolf Jansen!).
Maar nu even serieus: 2e bezichtigingshengst Jabadabado toont veel type en kwaliteit, heeft een schitterend rashoofdje en een beste afstamming. Hij is de derde generatie Vikariën en gaat in de vaderlijn terug op elitehengst Vechtzicht's Harmony. De moederlijn bestaat uit twee generaties zwarte ster elite merries. Grootmoeder is de bekende Bree Juwel, de stammoeder van stal Vikariën. Jabadabado is dus niet zomaar even een zwarte.


Vikariëns Jabadabado op de CHK van 2007

 

13 februari: jonge hengst in Wales aangekocht

We hadden hier en daar een visje uitgegooid om een mooie hengst te kunnen kopen. Zo kregen we ook een tweejarige vos aangeboden van Mr. T.Jones van de Verdrefawr stud. Vader is Verdrefawr Wild Dick, van de bruine, mooie hengst Verdrefawr Saled. Moeder is Verdrefawr Annette (v. Verdrefawr Ianto). Anette is nauw verwant aan de hengst Verdrefawr Daniel. We hebben deze jonge hengst, vos met lichte manen en staart ongezien aangekocht en kijken uit naar zijn aankomst, ongeveer half maart.

 

12 / 13 februari: Windhoek's Whisper goedgekeurd door het NWPCS

Eindelijk is de eerste goedgekeurde Windhoek's hengst een feit! Windhoek's Whisper, die als veulen aan Arjan Wesselink werd verkocht, werd stamboekhengst. Slechts één andere Windhoek hengst is eerder voorgebracht. Windhoek's Silcardo strandde toen al in de eerste bezichtiging, maar is inmiddels toch bekend door zijn mooie dochter, dagkampioene Perlhof Ellie. Hopelijk zal Whisper net zo'n prachtige nakomelingen gaan fokken als zijn halfbroer Silcardo. Op Windhoek zijn in het verleden steeds veel merrieveulens geboren. Hengstveulens werden verkocht omdat ze te verwant waren aan de merries en dus onbruikbaar in eigen fokkerij. En vele jaren geleden kreeg de fokker ook nog 700 - 800 DM voor de Windhoek hengstveulens die naar Duitsland werden verkocht!
Whisper werd gefokt met Blackhill Fancyman, een massale hengst met gezond zwaar beenwerk en een lange hals. We zagen Fancyman destijds als heel jong veulen bij zijn fokker en toen kon hij al fantastisch bewegen! We hebben hem één jaar in eigen fokkerij gebruikt. Fancyman is een zoon van Springbourne Hector en een volle zus van Blackhill Picalo, de vosmerrie Twinkle.
De moeder van Whisper is Bianca, een succesvolle fokmerrie, voorlopig keur en preferent en ook moeder van Windhoek's Ulrica, Rianda, Silcardo, Oililly. Allemaal succesvolle pony's in de fokkerij of op de keuringen.
We wensen Arjan en familie Wesselink veel plezier en succes met hun goedgekeurde Windhoek's Whisper!


Foto Yorick Wormgoor

 

4 februari: Wat een winter!!!

De week voor kerst begon hier de winter echt, met een dik pak sneeuw. Een winter zoals we de laatste 10 jaren niet meer hebben gehad, gelukkig het kan nog! Wij hebben met de pony's, andere dieren en de kinderen ontzettend genoten. Egbert-Jan 7 weken thuis van het werk, een echte wintervakantie! Pas nu de dooi echt komt, is er eens tijd voor een up-date van de website!


Zonsondergang op het Schildmeer, 26 januari


 

 


Het begin, 17 december

Een nevelige en koude avond

Onze sneeuwschuivers....


SneeuwduinenOok op Windhoek, Schildwolde......


Jonge merries

De kudde merries....


....en schapen


Nico en één van z'n vele gebruiksmogelijkheden!

De kudde vertrekt

eigenlijk bleef zij liever binnen


Miljoenen sneeuwballen gegooid

 

 

 

Klik hier voor het oude nieuws, van 2009