Nieuws 2012

December: Kastanjehof Amico terug op stal
Onze Amico zal de komende weken hier thuis verder worden voorbereid op de hengstenkeuring van februari. Hij was sinds okotober op de stal bij Henk Roel Krol en Ilse Hornstra, waar hij is beleerd voor de kar.

 

December: Kastanjehof Confetti slaagt voor de IBOP
Confetti (v. Heniarth Quip x Bwlch-y-Gwynt Caryl) slaagde voor haar IBOP proef met een B certificaat en 73 punten. Ze is nu keurmerrie geworden! Arjen Holties stelde haar netjes voor!

 

November: Twee oude bekenden terug op stal
Zonneweide's Little Jewel (v.Vechtzicht's Hywel x Zonneweide's Janneke) en Henrietta (Zonneweide's Nico x Vechtzicht's Heather) kwamen als 12 jarige merrie weer terug op stal. Ze werden als jaarling en als veulen verkocht. Ze stonden weer te koop en blijven bij ons totdat ze in februari een lange reis naar Frankrijk zullen gaan maken.

 

Oktober: Kastanjehof Contessa komt terug
Het merrieveulentje van Kastanjehof Confetti en Wrentnall Gold is terug op stal. Zij was als jong veulentje met de moeder mee naar Fam. Holties in Schoonebeek gegaan. Wij willen dit veulentje gaan grootbrengen en we gaan zien of zij in de toekomst hier zal blijven als fokmerrie. Ze heeft nu gezelschap aan haar halfbroertje Oliebron's Floyd, waarmee ze de hele zomer in de weide heeft gelopen en aan 'Opa' Nico.

 

Oktober: We komen op wintersterkte!
Veel pony's wisselen zo deze maand van weide of stal. De ingeschaarde jaarlingmerries gaan weer naar huis. De weggebrachte tweejarige Beukenhof's Wesley kwam terug uit de hengstenweide en is verkocht als toekomstige menpony. Hopelijk zal hij Fam. Hammink van Stal Knollentuin veel plezier geven! Jaarling Kastanjehof Chip en de hengstveulens Windhoek's Kanjer, King en Kasper staan in de startblokken om naar Friesland te gaan. Ook als toekomstige menpony's. Jaarlingmerrie Kastanjehof Lady Haha vertrekt binnenkort naar Frankrijk.

 

Oktober: Kastanjehof Confetti in training voor IBOP
De uitgeleende Kastanjehof Confetti heeft bij de familie Holties haar eerste stappen voor de menwagen gezet en een begin gemaakt voor de training voor de IBOP. Ze gedraagt zich keurig.

 

Oktober: Kastanjehof Hurricane naar HOYS
De valk ruin Kastanjehof Hurricane neemt voorbeeldig deel aan de Horse of the Year Show in Birmingham onder het zadel van Joshua Walker. We zijn erg trots op deze mooie pony!

 

Oktober: Kastanjehof Amico begint aan mencarriere!
Kastanjehof Amico is aan een groot avontuur begonnen en is bij Henk Roel Krol en Ilse Hornstra in Noordwolde op stal! Hij wordt nu getraind en klaargemaakt om beleerd te worden voor de wagen!

 

September: Bezoek Fayre Oaks
Met veel belangstelling hebben we Fayre Oaks Sale bezocht en nieuwe en oude vrienden ontmoet! Ook bloedlijnen bestudeerd voor een mogelijk toekomstige aanvulling voor onze stal. Nee, er komen nu geen aankopen voor ons mee naar Nederland!

 

Augustus: Kastanjehof Cindy onze trots op de CK
Van onze drie uitgenodigde pony's, eindigt Cindy op de nationale keuring in de kampioensring. Ze bezette de kopplaats in de rubriek jongen, zogende stermerries en is nu voorlopig keur. Op de tweede plaats haar vroegere stalgenootje Kastanjehof Flame, die er ook erg mooi voorstond! Ze werd definitief keur. De beide jonge pony's Windhoek's Griesalda en Windhoek's Jasmijn deden goed hun best in de jeugdrubrieken.

 

Kastanjehof Legacy wint een silver medal
Onze troef in Engeland, Kastanjehof Legacy, vader van Amico, heeft op een show in het moederland een Silver Medal gewonnen! Slechts twee pony's in het moederland, de ene wint een Silver medal, de andere werd geselecteerd voor HOYS!

 

Augustus: Jonge pony's en oudere fokmerries te koop
Elke zomer moet er weer gekozen worden en door de komst van nieuwe veulens selecteer je ook weer in de andere aanwezige pony's. In de grote groep van zeven jaarlingmerries kunnen we er enkele missen, omdat we drie merrieveulens willen gaan aanhouden. Omdat de afzet ons zorgen geeft, zijn een aantal merries niet gedekt. We hebben besloten om enkele merries beschikbaar te stellen voor andere fokkers en tevens zijn enkele oudere, bewezen fokmerries te koop. Bekijk onze pagina 'te koop'.

 

14 juli: Regionale keuring NWPCS te Borger
Drie van onze jonge merries namen we mee naar Borger. De tweejarige zwarte Windhoek's Jorike (v. Cui Pendragon m. WH Ulrica) maakte onze verwachtingen niet waar en werd zuinig beloond met een tweede premie. De driejarige Windhoek's Camille (v. Springbourne Caerwyn m. WH Hermien) scoorde wel super en werd 1A geplaatst, uitgenodigd voor de CK en beste driejarige A merrie. Kastanjehof Cindy (v. Friars Osbek m. ByG Caryl) moest het in de rubriek voor 4 en 5 jarige stermerries opnemen tegen ons fokproduct Kastanjehof Flame en werd 1A terwijl beide merries naar de CK mogen. Kastanjehof Cindy sloot de dag af door het reservekampioenschap sectie A te winnen! Blikvanger van de dag was echter haar kleine veulen, die voor deze dag een bijzonder halster droeg - om zijn schouder! Dit deden we om het fragile nekje van dit hele jonge veulen te kunnen sparen. Hij is misschien wel de meest gefotografeerde pony van Borger!


Windhoek's Camille


Kastanjehof Cindy en haar trotse eigenaar Lucas

 

 

4 juli: Laatste veulen geboren
Het laatst verwachte veulen was dat van Kastanjehof Cindy, 12 juli uitgerekend en 14 juli ingeschreven voor de rk Borger. Gelukkig kwam het veulen zoals verwacht ietsje eerder. Dit hengstveulentje maakt de jaargang van 2012 kompleet: 3 merrieveulens en 5 hengstveulens dit jaar!

 

 

Confetti vertrekt naar Schoonebeek
Kastanjehof Confetti (v. Heniarth Quip m. ByG Caryl) is naar de familie Holties gebracht, die met Kastanjehof Flame en Confetti zo een super start kunnen maken in de fokkerij van Welsh A pony's. Zij laten Confetti dekken door Blackblaze Cavalino, de hengst die fam. Holties samen met Ton en Ria Schoorlemmer bezit. Verder zal ze worden beleerd in tuig en/of onder het zadel zodat ze de IBOP proef zal kunnen doen om het predikaat 'keur' definitief te kunnen krijgen. Eens zien of ze ook zo'n fijne gebruikspony zou kunnen zijn als haar volle zus Heniarth Cupcake! Haar merrieveulen Kastanjehof Contessa komt in de herfst terug naar onze stal.

 

 

Covergirls
Windhoek's Griesalda en Jasmijn sieren de cover van het Welsh Magazine van juli 2012! Hartelijk dank fotograaf / redacteur Theo ten Brinke!

 

 

juni: Regionale keuring NWPCS Tolbert
Twee jonge merries van Stal Windhoek waren ingeschreven voor de eerste regionale keuring in het Noorden. Windhoek's Jasmijn (v. Vikariëns Jabadabadoo m. WH Tjitske) deed het mooi en draafde naar de derde plaats in de jaarlingenrubriek en werd uitgenodigd voor Kootwijk. De grijze Windhoek's Griesalda (v. Guldenhoef's Vivaldi m. H Tjitske, 1A bij de tweejarigen) mag met haar mee en gaf goed partij in de strijd om het jeugdkampioenschap.


Mooie familiefoto, dankzij Theo ten Brinke!


Windhoek's Griesalda (l) en Windhoek's Jasmijn (r)

 

 

9 juni: WPCV Noordshow Nunspeet
Puur voor plezier - en je weet natuurlijk nooit - gingen we met Windhoek's Ulrica naar de show van de WPCV, waar een Britse jury keurde. Het bleef ook bij plezier, Ulrica is in die mooie merrierubriek bij de jury niet bijzonder opgevallen. Het leverde wel weer wat mooie foto's op!

 


28 mei: Genieten van de eerste vier veulens

Stal Windhoek is inmiddels in twee weken tijd uitgebreid met twee mooie hengstveulens en een schitterend merrieveulen! Van deze drie hierboven is de vader Verdrefawr King of Hearts, waarvan nog één veulen verwacht wordt. Moeders zijn Bianca, Hermien en Ulrica. Beide zwarte hengstveulens lijken veel op elkaar, zijn ook voor 75% aan elkaar verwant. Het merrieveulen is de zoveelste goede dochter van de preferente Hermien, en omdat ze ook nog bruin is, is zij een welkome aanvulling! Onderstaand levenslustige vosje is het merrieveulen van Wrentnall Gold en Kastanjehof Confetti.

 

 

11 februari: Kastanjehof Amico NWPCS goedgekeurd!!!

Kastanjehof Amico werd op de NWPCS hengstenkeuring goedgekeurd met een 1A premie en mag zich een jaar lang de beste in Nederland gefokte driejarige Welsh Mountain pony hengst noemen! Wij waren super trots, te meer door alle felicitaties en vele blijken van waardering: het is duidelijk dat niet alleen de jury, maar ook het publiek hem goed en mooi vond!

Maar Amico heet niet voor niets Amico.
Zijn naam dankt hij voor een deel aan zijn grootvader Nico, die een heel speciaal plekje heeft bij Janneke. Voor het andere deel dankt hij zijn naam aan de betekenis 'VRIEND', het is namelijk uit vriendschap dat de combinatie Kastanjehof Legacy x De Evershoeve's Angel tot stand kwam. Dank daarvoor aan de eigenaars van Angel, Evert en Aukje Deelstra, waarvan wij de mooie Angel mochten lenen in de hoop een mooie bruine, rassige hengst te fokken:
Hij staat er!!!

Ook een grote dankjewel aan Henk Roel Krol, die hielp met voorbrengen en toileteren en tips gaf voor de training. Ook aan anderen die hebben bijgedragen aan dit succes! En aan de fotografen, Theo ten Brinke, Marcel Breebaart, Jody Wignand en Yorick Wormgoor, die dit gebeuren voor ons onvergetelijk hebben vastgelegd. En last but not least aan de vele mensen voor ons, die de vaderlijn Zonneweide's Hamid - Zonneweide's Nico - Kastanjehof Legacy - Kastanjehof Amico mee hebben gevormd. Een kampioen fokken doe je niet alleen!

 


Beide foto's: MBfoto.eu

 

 

 

Fuchsia Ilona 1982 - 2012
gestorven 23 januari

Fuchsia Ilona..........
Een stammoeder die niets te wensen overlaat.
Vele malen kampioen, dagkampioen, medalwinner.
Vele succesvolle nakomelingen en elite merrie.
Een fantastisch lieve pony ook,
die 22 jaar lief en leed deelde, de helft van het leven van Janneke.
Nooit verkocht geweest, 30 jaar oud geworden.
Genoten van elkaar, tot de allerlaatste winter.
Ze is ingeslapen met haar hoofd op Janneke's schoot.

 

Fuchsia Ilona laat ons op dit moment de volgende afstammelingen na:

kinderen:
Zonneweide's Janneke v. Zonneweide's Hamid
Zonneweide's Nico v. Zonneweide's Hamid
kleinkinderen:
Zonneweide's Norelja uit Zonneweide's Janneke
Kastanjehof Jamila uit Zonneweide's Janneke
Zonneweide's Heidie v. Zonneweide's Nico
Zonneweide(N) Princess Caitlin uit Zonneweide's Prinses
achterkleinkinderen:
Kastanjehof Noordersterre uit Zonneweide's Norelja
Kastanjehof Beauty Princess uit Zonneweide(N) Princess Caitlyn
Kastanjehof Lady Haha uit Zonneweide's Heidie
Kastanjehof Amico v. Kastanjehof Legacy - Zonneweide's Nico 

 

Familie Schilthuis wenst u een gezond,
voorspoedig en gelukkig 2012!

 

Klik hier voor het oude nieuws, van 2011

 

Nog enkele mooie plaatjes van 2011: